Voor deelnemers

Opzet van de PIE-studie

De PIE-aanpak wordt op verschillende locaties in Nederland aangeboden. Elke locatie biedt de aanpak aan op een manier die past binnen hun situatie. Kijk per locatie wie de lokale samenwerkingspartners zijn onder het desbetreffende kopje. Mensen die deelnemen aan de PIE-aanpak, worden uitgenodigd mee te doen met de PIE-studie. Hoe u precies wordt uitgenodigd voor de studie, kan per locatie verschillen.

Wat houdt de studie in?

Dit filmpje vat kort samen wat meedoen met de PIE-studie inhoudt. Deze krijgt u ook te zien bij de uitnodiging om mee te doen met de studie.
Als u mee wilt doen met de studie, geeft u eerst online toestemming voor het gebruik van uw gegevens.
Als u mee doet aan de studie, vragen we u op drie momenten in één jaar een online vragenlijst in te vullen.

  1. We vragen u meteen na het invullen van de online vragenlijst (Mijn Positieve Gezondheid of Persoonlijke Gezondheidscheck) ook een vragenlijst voor de studie in te vullen. Dit kan voor, tijdens of na het persoonlijk gesprek.
  2. Na 3 maanden krijgt u een uitnodiging om de tweede online vragenlijst in te vullen.
  3. Na 12 maanden krijgt u de uitnodiging voor de laatste online vragenlijst van de studie.

De uitnodiging voor het invullen van de vragenlijsten kan via post of email worden verstuurd. De vragenlijst voor de studie vult u online in. Wij bieden u hulp aan bij het invullen van de vragenlijsten, als u dat wenst. U kunt ons laten weten of u hulp wilt krijgen via telefoon of tijdens een persoonlijke afspraak.

Na 5 maanden wordt u uitgenodigd voor een groepsgesprek. Deelname is vrijwillig. Het groepsgesprek wordt met een aantal deelnemers van dezelfde locatie gehouden. U wordt naar uw mening en ervaring met de PIE-aanpak gevraagd. Het groepsgesprek duurt maximaal twee uur.

Doel van de studie

We onderzoeken wat mensen ervan vinden als ze met een online vragenlijst en een persoonlijk gesprek meer met hun gezondheid aan de slag gaan. We willen weten voor wie deze aanpak het beste werkt. Daarom zijn we benieuwd naar de ervaring van verschillende mensen. Uw informatie helpt ons om te zien voor wie de aanpak het meest geschikt is en waarom.

Vrijwillig

Deelname aan de studie is geheel vrijwillig. U kiest zelf of u meedoet. Als u niet meedoet, verandert er niks voor u. U kunt ook altijd stoppen tijdens de studie als u niet meer mee wilt doen. U hoeft hier geen reden voor te geven. Laat ons weten dat u wil stoppen met de studie via het contactformulier.

Gegevens

We gaan zorgvuldig om met alle gegevens die u met ons deelt. Alles wat u invult in de vragenlijsten of wat u vertelt tijdens het groepsgesprek blijft geheim en anoniem. Dat betekent dat we uw contactgegevens nooit delen met anderen. Alleen een samenvatting van de studiegegevens wordt openbaar gemaakt. Hierin is niet meer te zien wie er mee heeft gedaan. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving over hoe we omgaan met uw privacy.

Bedankt!

Wij zijn blij met uw deelname. Om u te bedanken, ontvangt u op twee momenten een cadeaubon. De eerste ontvangt u na het invullen van de tweede vragenlijst en de tweede cadeaubon ontvangt u na het invullen van de derde vragenlijst.
Als u meedoet met het groepsgesprek, vergoeden we uw reiskosten. Het kost geen geld om mee te doen aan de studie.

Vragen?

Als u deelnemer bent of geïnteresseerd bent om mee te doen met de studie, kunt u uw vragen telefonisch stellen aan één van de onderzoekers via 010-7041397.
Als u uw vragen liever online stelt, kunt u het contactformulier invullen of een e-mail sturen naar PIE.studie@erasmusmc.nl.